28/2/08

Sonografies 6 - Manyonyota

Després d’un petit impàs, d’una breu sequera sonogràfica i una de llarga pel que fa a la pluviometria, arriba l’episodi número 6, que duu per títol “pluja suau” en el ja estimat swahili.

Fa dies que necessitem bona pluja al nostre país. És per això que el webcast el comencem amb una fina pluja enregistrada des del balcó de casa.

Anirem de visita a Essaouira, una ciutat de la costa atlàntica del Marroc. Guiats per un usuari de FreeSound, caminarem per diferents indrets de la ciutat, a l’estil dels “sound seeing” podcasts.

Biodata publicava fa unes setmanes un "exercici avançat de misantropia". El nom no podria estar més ben trobat: realment convida a la misantropia. Aquesta és una d'aquelles peces que cal estar d'humor per escoltar. La versió original és monoaural, però, què dimonis! Això no és un programa experimental, no?

A la darrera part del Sonografies, ens entretindrem visitant diversos intrets significatius en l'enregistrament, ara fa 44 anys, de la película Deserto Rosso. Una història de sociopatia moderada, on la protagonista necessitava fugir de l'entorn fret i industrial on vegetava, per tornar a connectar-se a la natura, al món, a la bellesa... Sembla que en aquest film té molta importància el llenguatge del color i també el disseny de so, i això no és una idea pròpia. Adriano Zanni, fa un particular homenatge a la cinta revisitant, 43 anys més tard, els indrets on es va rodar. De la seva ma, gaudirem del mar i les fàbriques, dels cotxes i els ocells...

Tanquem amb un dels darrers treballs que publica Intoxik. Potser tindràs la sensació que el buffer està ple i el sistema no pot reproduir correctament la música electrominimalista amb errors temporals. No et preocupis, no és problema del teu ordinador.

Continguts:

Descarregar l'arxiu