4/1/08

Inauguració

Aquí comença un projecte de webcast dedicat a l’art sonor.

L’objectiu és el de divulgar en la nostra llengua els treballs dels artistes sonors d’arreu del món, a l’hora que publico els meus propis.

L’experiència auditiva és única i, per tant, no pot comparar-se a cap altra mena d’expressió artística. Ni tan sols la música, que viatja pel mateix canal, produeix les mateixes impressions. Tot i que en alguns casos la música i l’art sonor es donen la mà, per exemple, la denominada “música contemporània”, la “electro-acústica”, la dodecafònica..., tendències en les quals els compositors fugen del llenguatge musical convencional per explorar noves perspectives auditives, noves sensacions, noves formes d’expressió...

Tan si es tracta d’enregistraments, simplement, com si són enregistraments alterats o processats, o composicions sonores a partir de sons reals o creats, l’art sonor se serveix d’aspectes com el ritme, les textures, la capacitat de reproduir formes sonores que ens són familiars amb el poder evocador que potencia la imaginació de l’oient, conduint-lo pels seus records i suggerint combinacions i recombinacions d’espais i detalls.

Si tens ganes i temps per dedicar-te a tu mateix, et convido a subscriure’t al webcast de periodicitat setmanal, dedicat a l’art sonora.