30/1/08

Sonografies 4 - Habari za usiku

Acabant la mescla d’un episodi a les dues de la matinada, quin millor nom per estampar-li que “Bona nit”, en swahili, és clar, que sempre queda més exòtic.

La primera sonografia és un experiment sonor propi, fet a partir d’enregistraments de Charel Sytze, que escoltàvem en el primer episodi llegint un fragment de la Bíblia en holandès. La suma de sons similar dona com a resultat, una massa informe que, sense referències, ningú podria endevinar quin és l’origen.

ZECT_BU, el segon convidat del menú, és un compositor experimental que es dedica a cercar textures sonores i a treballar la interacció de la dinàmica i l’espai, el desordre entre els diversos ens sonors que crea a partir de sintetitzadors, field recording, error, interferències o realimentacions. Sons gairebé biològics, rics en modulacions, però que de vegades semblen mancats de discurs. Electricitat, metall, campanes... entitats sonores agressives, afamades, de vegades; dolçor de joguines mal tocades. Incursions en patrons rítmics que no acaben de definir-se.

Oil for food és un projecte força misteriós d’Emiliano Hernández (també conegut com Yopoman). Se serveix d’harmonies força senzilles amb coixins vaporoses sobre ritmes quaternaris, per resultar més assequible. Tanmateix, explora l’absència de melodia, o més ben dit, deixa el primer pla als efectes i sons indefinits.

Continuem explorant els treballs inclosos a Autumn Leaves. Fem aquest segon viatge per enregistraments més industrials, civilitzats, de llocs on l’home ha deixat la seva petja.

Un plat breu, però deliciós, en aquest menú, és el que ens ofereix Reinsamba des de FreeSound. Escolta aquests exquisits racons musicals del Brasil: músics de carrer, festes... complementat amb algun so natural i de lleure. Llàstima que siguin enregistraments tan curts; en algun vindria de gust perdre-s’hi una estona més.

I de postres:més field recordings propis. Aquests són de un any i mig a Cubelles, on solia estiuejar. Formen part dels primers experiments d’enregistrament de camp i, malgrat això, són sons per degustar ben relaxats.

Continguts:

Sinus Spiral o ERH - 4on6 cut 9 (00:00 - 00:33) [The FreeSound Project]

Introducció (00:00 - 02:45)

Audiactiva - Paper Storm (02:34 - 06:19) [The FreeSound Project]

ZECT_BU - 1ACT [digitalbiotope]:

  • strikt-actII (06:08 - 09:37)
  • ent-act (09:29 - 12:40)

Oil for food - Mene - Amuay (12:22 - 16:06) [microbio.netlabel]

VA - Autumn Leaves [Gruenrekorder]:

Reinsamba [The FreeSound Project]:

Audiactiva [The FreeSound Project]:

Comiat (55:16 - 55:20)

Descarregar l'arxiu